Menu
nl

Vloerverwarming en parket

Wij leveren niet alleen parketvloeren, ook voor alle bijpassende afwerkingsproducten kan je bij ons terecht. Op die manier zijn we een one-stop-shop voor parketplaatsers en parketteurs.

Terug naar overzicht
02 mei 2022

Vloerverwarming en parket

De laatste tijd kiezen veel consumenten voor vloerverwarming in hun woning. Maar ook een parketvloer is een veel gekozen product om in je woning een warme sfeer te creƫren.

Vloerverwarming en parket is een uitstekende combinatie.

Heb je vloerverwarming of twijfel je om vloerverwarming te leggen? Vloerverwarming is de ideale combinatie met parket. De meeste parketsoorten gaan uitstekend samen met vloerverwarming omdat hout warmte langer vasthoud dan andere materialen.

Met de juiste keuzes en legwijze is parket in combinatie met vloerverwarming heel goed mogelijk. De meest gekozen houtsoort is eiken. Iedere houtsoort ziet er anders uit, door verandering in temperatuur en luchtvochtigheid kan hout veranderen. Eik is een houtsoort die het minst reageert op deze veranderingen en dus het best geschikt om op vloerverwarming te leggen.

Parket en vloerverwarming is niet alleen de ideale combinatie voor een warme woning maar het is ook duurzaam. Laat je thermostaat permanent op 20-21 graden staan, zo voorkom je dat de vloer te veel afkoelt.

Natuurlijk is het van belang dat je vloerverwarming en parket goed gelegd worden. Laat je goed adviseren door je parketspecialist.

Benieuwd naar welke houtsoorten geschikt zijn voor vloerverwarming? Bekijk ons aanbod of bezoek de website van onze partner Vloerverwarming en Parket voor meer informatie.