Menu

Parket>

Patroonvloeren

Patroonvloeren met elke mogelijke uitstraling

Wij maken op maat alle mogelijke patroonvloeren. Bij een patroonvloer wordt de parketvloer in een specifieke legpatroon geplaatst.

Welke patroonvloeren?

Er bestaan talrijke verschillende soorten patronen, elk met een eigen visueel effect. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een Visgraat of een Hongaarse punt.

Wij maken op maat elke patroonvloer, waardoor we zo goed als onbegrensde mogelijkheden hebben. Naast Visgraat of Hongaarse Punt als meest populaire patronen, specialiseren we ons in Weense Punt, Basket Weave, Mansion Weave, Kubus 3D en vele andere.

Patroonvloeren in verschillende soorten

Patroonvloeren kunnen door ons op maat vervaardigd worden in Tapis, Bourgogne, Massief Parket en zelfs Multiplank. Naast eiken vloeren hebt u voor een patroonvloer ook de keuze uit andere houtsoorten.

Een patroonvloer van Kerkhofs Parket?

Interesse in een patroonvloer? Wij leveren dit parkettype volledig op maat in het gewenste patroon. Vraag hier onze prijslijst.

Overzicht soorten parket
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Afrormosia

Afrormosia is afkomstig uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. Het hout heeft een prachtige goudbruine kleur, die doorheen de jaren en dankzij de invloed van het licht verandert naar bruin tot zelfs donkerbruin. Afrormosia is uitermate geschikt voor zowel een olie- als lakafwerking.

Alle houtsoorten
Afrormosia
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Afzelia

Afzelia is afkomstig uit Afrika. Deze exclusieve houtsoort heeft een relatief gelijkmatige structuur. De kleur van afzeliavarieert van warm lichtoker naar een prachtig diep bruinrode kleur. Het hout verrast ons telkens opnieuw met haar speelse kleurschakeringen. De afwerking van parketvloeren in…

Alle houtsoorten
Afzelia
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Basralocus

Deze Zuid-Amerikaanse houtsoort kenmerkt zich door de natuurlijke glans en mooie kleurschakeringen in het goud tot roest- en purperbruin. Liefhebbers van een duidelijke vlamtekening en een bruinrode gloed kiezen zonder twijfel voor parketvloer in basralocus. Dit hout is ook uitermate duurzaam en prima…

Alle houtsoorten
Basralocus
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Beuken gestoomd

Als veelvoorkomende houtsoort is beuk de perfecte keuze voor een parketvloer. Gestoomd beukenparket garandeert een frisse en verrassend eigenzinnige uitstraling. Door het hout te stomen, krijgt beuk een roze tot lichtroze kleur. Door het stomen, vermindert de werking van het beukenparket. Een gestoomd…

Alle houtsoorten
Beuken gestoomd
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Bilinga

Deze populaire houtsoort uit het tropische Midden- en West-Afrika is ook wel gekend onder de naam ‘opepe’. Wie kiest voor bilingahout, kiest voor een slijtvaste en duurzame parketvloer.Bilinga heeft een warme geel tot oranjegele kleur. Onder invloed van licht krijgt het hout een verrassende oranjerode…

Alle houtsoorten
Bilinga

Kwalitatief
met oog voor
afwerking


Prijslijst aanvragen