Menu

Parket>

Massief (van 15mm tot 22mm)

Klassieker onder de klassiekers

De rustieke vorm van een massieve parketvloer spreekt voor zich. Deze klassieker onder de klassiekers bekoort vrijwel iedereen. De speelse kleurnuances van massief parket charmeren zelfs de meest kritische geest.

100% massieve houten vloeren

Bij een massieve parketvloer bestaan de planken uit 100% massief hout. In de meeste gevallen wordt een massieve parketvloer uitgevoerd in eiken, maar dat hoeft absoluut niet zo.

Wij bieden meer dan dertig mogelijke houtsoorten voor massief parket. Ook voor de breedte heb je maximale keuze, tussen 6 en 30 centimeter. Ook de dikte is volledig maatwerk, variërend tussen 15 en 20 millimeter.

Massieve parketvloeren, authentiek en rustiek

Massieve parketvloeren voelen zich uitstekend in landelijk getinte huizen, maar ook in moderne woningen past een brede massieve parketvloer perfect.

De prachtige rustieke noesten, droogscheurtjes en speelse kleurnuances zorgen voor een uniek eindresultaat dat je telkens opnieuw verrast.

Voordelen van een massieve parketvloer

Omdat deze parketvloer volledig is opgebouwd uit massief hout, kenmerkt deze parkeersoort zich door een zeer hoge slijtvastheid en een uiterst lange levensduur.

Na 15 à 20 jaar gebruik kan je deze vloer gewoon opnieuw schuren en oliën, waarna de vloer weer de uitstraling krijgt als nieuw. Dit proces kan je probleemloos meerdere keren herhalen.

Overzicht soorten parket
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Afrormosia

Afrormosia is afkomstig uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. Het hout heeft een prachtige goudbruine kleur, die doorheen de jaren en dankzij de invloed van het licht verandert naar bruin tot zelfs donkerbruin. Afrormosia is uitermate geschikt voor zowel een olie- als lakafwerking.

Alle houtsoorten
Afrormosia
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Afzelia

Afzelia is afkomstig uit Afrika. Deze exclusieve houtsoort heeft een relatief gelijkmatige structuur. De kleur van afzeliavarieert van warm lichtoker naar een prachtig diep bruinrode kleur. Het hout verrast ons telkens opnieuw met haar speelse kleurschakeringen. De afwerking van parketvloeren in…

Alle houtsoorten
Afzelia
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Basralocus

Deze Zuid-Amerikaanse houtsoort kenmerkt zich door de natuurlijke glans en mooie kleurschakeringen in het goud tot roest- en purperbruin. Liefhebbers van een duidelijke vlamtekening en een bruinrode gloed kiezen zonder twijfel voor parketvloer in basralocus. Dit hout is ook uitermate duurzaam en prima…

Alle houtsoorten
Basralocus
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Beuken gestoomd

Als veelvoorkomende houtsoort is beuk de perfecte keuze voor een parketvloer. Gestoomd beukenparket garandeert een frisse en verrassend eigenzinnige uitstraling. Door het hout te stomen, krijgt beuk een roze tot lichtroze kleur. Door het stomen, vermindert de werking van het beukenparket. Een gestoomd…

Alle houtsoorten
Beuken gestoomd
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Bilinga

Deze populaire houtsoort uit het tropische Midden- en West-Afrika is ook wel gekend onder de naam ‘opepe’. Wie kiest voor bilingahout, kiest voor een slijtvaste en duurzame parketvloer.Bilinga heeft een warme geel tot oranjegele kleur. Onder invloed van licht krijgt het hout een verrassende oranjerode…

Alle houtsoorten
Bilinga

Kwalitatief
met oog voor
afwerking


Prijslijst aanvragen