Menu

Parket>

Lamelparket

Kwaliteitsvolle parketvloer van drie lagen

Deze kwalitatieve parketvloer bestaat uit drie lagen, met een massieve toplaag uit eik of een tropische houtsoort.

Opbouw van lamelparket

Een lamelparket bestaat als meerlagig parket uit drie verschillende lagen.

  • De onderste laag zorgt voor de stabilisatie. Bij Kerkhofs Parket bestaat deze onderlaag uit een contrafineer in vurenhout van ongeveer 2 millimeter dik.
  • De middelste of tussenlaag is vervaardigd van hevea of vuren en meet 9 millimeter dik.
  • De toplaag (circa 4 millimeter) van lamelparket bestaat uit een massieve laag van hardhout en kan uit tal van houtsoorten gemaakt worden zoals eik of een tropische houtsoort.

Lamelparket op maat afgewerkt

Ook voor lamelparket geldt een afwerking op maat. Naast onbehandeld lamelparket behoort elke afwerking met olie of lak tot de opties.

Voordelen van lamelparket

Dankzij de verschillende lagen werkt lamelparket vrijwel niet. Dit parkettype leent zich uitstekend voor een zwevende plaatsing.

De geringe werking en de zwevende plaatsing maken deze vloer ideaal voor ons wisselend klimaat. Optisch merk je amper het verschil met een massieve parketvloer. Ook de levensduur is vergelijkbaar. Deze parketvloer is een echte aanrader voor bovenverdiepingen, bijvoorbeeld slaapkamers.

Overzicht soorten parket
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Afrormosia

Afrormosia is afkomstig uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. Het hout heeft een prachtige goudbruine kleur, die doorheen de jaren en dankzij de invloed van het licht verandert naar bruin tot zelfs donkerbruin. Afrormosia is uitermate geschikt voor zowel een olie- als lakafwerking.

Alle houtsoorten
Afrormosia
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Afzelia

Afzelia is afkomstig uit Afrika. Deze exclusieve houtsoort heeft een relatief gelijkmatige structuur. De kleur van afzeliavarieert van warm lichtoker naar een prachtig diep bruinrode kleur. Het hout verrast ons telkens opnieuw met haar speelse kleurschakeringen. De afwerking van parketvloeren in…

Alle houtsoorten
Afzelia
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Basralocus

Deze Zuid-Amerikaanse houtsoort kenmerkt zich door de natuurlijke glans en mooie kleurschakeringen in het goud tot roest- en purperbruin. Liefhebbers van een duidelijke vlamtekening en een bruinrode gloed kiezen zonder twijfel voor parketvloer in basralocus. Dit hout is ook uitermate duurzaam en prima…

Alle houtsoorten
Basralocus
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Beuken gestoomd

Als veelvoorkomende houtsoort is beuk de perfecte keuze voor een parketvloer. Gestoomd beukenparket garandeert een frisse en verrassend eigenzinnige uitstraling. Door het hout te stomen, krijgt beuk een roze tot lichtroze kleur. Door het stomen, vermindert de werking van het beukenparket. Een gestoomd…

Alle houtsoorten
Beuken gestoomd
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Bilinga

Deze populaire houtsoort uit het tropische Midden- en West-Afrika is ook wel gekend onder de naam ‘opepe’. Wie kiest voor bilingahout, kiest voor een slijtvaste en duurzame parketvloer.Bilinga heeft een warme geel tot oranjegele kleur. Onder invloed van licht krijgt het hout een verrassende oranjerode…

Alle houtsoorten
Bilinga

Kwalitatief
met oog voor
afwerking


Prijslijst aanvragen