Menu

Parket>

Kopshout

Prachtig effect dankzij de jaarringen van de blokjes

Kies voor één van de sterkste parketvloeren op de markt. Naast stevigheid garanderen deze vloeren een uitmuntende geluidsisolatie. De perfecte parketvloer voor intensief gebruik.

Wat is kopshoutparket?

Bij kopshoutparket worden rechthoekige blokjes met de kopse zijde naar boven rechtstreeks gelijmd op de vlakke en droge dekvloer. De kopse zijde van de blokjes blijven zichtbaar, waardoor dit parket een prachtig effect krijgt met de zichtbare jaarringen van alle blokjes.

Waarom kiezen voor een kopshouten parketvloer?

De kopse zijde van het hout is het meest hard, waardoor een kopshouten parket tot de sterkste houten parketvloeren behoort. Door deze zaagwijze krijgt deze parketvloer een hogere drukweerstand. Bij het leggen van deze parketvloer zijn geen nagels of ondervloer vereist. Toch werkt deze parketvloer geluidsdempend. De akoestische kwaliteiten van deze parketvloer zijn uitmuntend. Deze vloeren passen daardoor perfect in werkplaatsen, paardenstallen en bedrijven.

Een kopshoutenvloer van Kerkhofs Parket?

Een kopshouten parketvloer is naast talrijke andere houtsoorten beschikbaar in eiken, vuren of grenen. De keuze van afwerking bepaalt grotendeels het onderhoudsgemak.

Zo adviseren we om lak te vermijden. Door de werking van deze vloer kan de lak breken. Ook een combinatie met vloerverwarming is niet aangewezen. De verlijmde houtblokjes zijn uiterst gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid.

Overzicht soorten parket
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Afrormosia

Afrormosia is afkomstig uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. Het hout heeft een prachtige goudbruine kleur, die doorheen de jaren en dankzij de invloed van het licht verandert naar bruin tot zelfs donkerbruin. Afrormosia is uitermate geschikt voor zowel een olie- als lakafwerking.

Alle houtsoorten
Afrormosia
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Afzelia

Afzelia is afkomstig uit Afrika. Deze exclusieve houtsoort heeft een relatief gelijkmatige structuur. De kleur van afzeliavarieert van warm lichtoker naar een prachtig diep bruinrode kleur. Het hout verrast ons telkens opnieuw met haar speelse kleurschakeringen. De afwerking van parketvloeren in…

Alle houtsoorten
Afzelia
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Basralocus

Deze Zuid-Amerikaanse houtsoort kenmerkt zich door de natuurlijke glans en mooie kleurschakeringen in het goud tot roest- en purperbruin. Liefhebbers van een duidelijke vlamtekening en een bruinrode gloed kiezen zonder twijfel voor parketvloer in basralocus. Dit hout is ook uitermate duurzaam en prima…

Alle houtsoorten
Basralocus
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Beuken gestoomd

Als veelvoorkomende houtsoort is beuk de perfecte keuze voor een parketvloer. Gestoomd beukenparket garandeert een frisse en verrassend eigenzinnige uitstraling. Door het hout te stomen, krijgt beuk een roze tot lichtroze kleur. Door het stomen, vermindert de werking van het beukenparket. Een gestoomd…

Alle houtsoorten
Beuken gestoomd
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Bilinga

Deze populaire houtsoort uit het tropische Midden- en West-Afrika is ook wel gekend onder de naam ‘opepe’. Wie kiest voor bilingahout, kiest voor een slijtvaste en duurzame parketvloer.Bilinga heeft een warme geel tot oranjegele kleur. Onder invloed van licht krijgt het hout een verrassende oranjerode…

Alle houtsoorten
Bilinga

Kwalitatief
met oog voor
afwerking


Prijslijst aanvragen