Menu

Parket>

Bourgogne (9mm)

Authentieke uitstraling en brede planken

Onze Bourgogne parketvloer voelt zich dankzij de authentieke uitstraling en brede planken perfect thuis in een romantisch landhuis. Ook in een moderne en strakke woning verliest deze parketvloer allerminst zijn charme.

De authentieke charme van een bourgognevloer

Een Bourgognevloer kenmerkt zich door de brede planken. Deze geven de parketvloer een natuurlijke en authentieke uitstraling. Deze massieve landhuisvloer is meestal 9 mm dik. De breedte varieert - afhankelijk van de gekozen houtsoort - tussen de 9 en 24 centimeter.

Waarom een Bourgognevloer?

Een bourgognevloer combineert de rustieke uitstraling met alle voordelen van een echte tapisvloer. Deze vlakke parketvloer wordt vast geplaatst op de ondervloer. Dit geeft een uiterst stabiele constructie.

Dankzij de vaste plaatsing werkt deze parketvloer sterk geluidsdempend. Loopgeluiden worden maximaal gereduceerd.

De vaste ambachtelijke plaatsing beperkt de werking van het hout, zeker in vergelijking met een massieve parketvloer die zwevend wordt geplaatst.

Een Bourgognevloer kan perfect in verschillende patronen geplaatst worden, waaronder de Hongaarse punt, grote walvisgraat of blokpatroon.

Een Bourgognevloer van Kerkhofs Parket?

Interesse in een Bourgogneparket? Wij leveren dit parkettype volledig op maat in meer dan dertig houtsoorten met wisselende lengtes tussen 60 en 240 cm. Vraag hier onze prijslijst.

Een Bourgognevloer in combinatie met vloerverwarming? Dankzij de dikte van 8 à 9 mm blijft het rendementsverlies uitermate beperkt.

Overzicht soorten parket
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Afrormosia

Afrormosia is afkomstig uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. Het hout heeft een prachtige goudbruine kleur, die doorheen de jaren en dankzij de invloed van het licht verandert naar bruin tot zelfs donkerbruin. Afrormosia is uitermate geschikt voor zowel een olie- als lakafwerking.

Alle houtsoorten
Afrormosia
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Afzelia

Afzelia is afkomstig uit Afrika. Deze exclusieve houtsoort heeft een relatief gelijkmatige structuur. De kleur van afzeliavarieert van warm lichtoker naar een prachtig diep bruinrode kleur. Het hout verrast ons telkens opnieuw met haar speelse kleurschakeringen. De afwerking van parketvloeren in…

Alle houtsoorten
Afzelia
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Basralocus

Deze Zuid-Amerikaanse houtsoort kenmerkt zich door de natuurlijke glans en mooie kleurschakeringen in het goud tot roest- en purperbruin. Liefhebbers van een duidelijke vlamtekening en een bruinrode gloed kiezen zonder twijfel voor parketvloer in basralocus. Dit hout is ook uitermate duurzaam en prima…

Alle houtsoorten
Basralocus
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Beuken gestoomd

Als veelvoorkomende houtsoort is beuk de perfecte keuze voor een parketvloer. Gestoomd beukenparket garandeert een frisse en verrassend eigenzinnige uitstraling. Door het hout te stomen, krijgt beuk een roze tot lichtroze kleur. Door het stomen, vermindert de werking van het beukenparket. Een gestoomd…

Alle houtsoorten
Beuken gestoomd
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Bilinga

Deze populaire houtsoort uit het tropische Midden- en West-Afrika is ook wel gekend onder de naam ‘opepe’. Wie kiest voor bilingahout, kiest voor een slijtvaste en duurzame parketvloer.Bilinga heeft een warme geel tot oranjegele kleur. Onder invloed van licht krijgt het hout een verrassende oranjerode…

Alle houtsoorten
Bilinga

Kwalitatief
met oog voor
afwerking


Prijslijst aanvragen