Menu
nl

Het belang van onderhoudsproducten voor parket

Wij leveren niet alleen parketvloeren, ook voor alle bijpassende afwerkingsproducten kan je bij ons terecht. Op die manier zijn we een one-stop-shop voor parketplaatsers en parketteurs.

Terug naar overzicht
22 maart 2023

Het belang van onderhoudsproducten voor parket

Het belang van onderhoudsproducten voor parket

De lente heeft officieel haar intrede gedaan: hoog tijd om je parket onder handen te nemen. Hout is een tijdloos en duurzaam materiaal dat een authentiek karakter geeft aan iedere ruimte. Om er echter voor te zorgen dat het zijn natuurlijke uitstraling en levensduur behoudt, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Wij helpen je op weg.

Geef slijtage en beschadiging geen kans

Onderhoud is de sleutel tot het voorkomen van slijtage en beschadiging. Door regelmatig stof en vuil te verwijderen van houten oppervlakten, voorkom je krassen en andere schade. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat het hout na verloop van tijd zijn oorspronkelijke uitstraling verliest. Las daarom om 1 à 2 jaar een grote onderhoudsbeurt in.

Daarnaast kan een houten parketvloer zonder nazorg dof ogen. Verzorg je vloer daarom wekelijks met de nodige onderhoudsproducten zodat het zijn oorspronkelijke uitstraling behoudt. Onze veelzijdige onderhoudsproducten van Bona, Lecol, Rigo, Rubio Monocoat, Osmo en Vermeister maken daarbij het verschil. Afhankelijk van de afwerking wordt het juiste onderhoudsproduct gekozen. Zo geeft een gelakte vloer een klassieke uitstraling aan je woning, terwijl een geoliede vloer een natuurlijk resultaat evenaart. Beide afwerkingsmethodes hebben hiervoor hun eigen onderhoudsproducten.

Voorkomen is beter dan genezen

Tot slot is het belangrijk om extra aandacht te schenken aan de seizoenswisseling. Gedurende het jaar verandert de temperatuur en luchtvochtigheid binnenshuis. Hierdoor krijgt je houten vloer het zwaar te verduren.

Veel consumenten kopen pas een luchtbehandelingstoestel aan zodra er scheurtjes ontstaan in hun parket, dan is het helaas al te laat. Om de levensduur van je houten vloer te verlengen is een luchtbevochtiger onmisbaar.

Reinig, bescherm en voed parket met de juiste producten

Natuurlijk is er geen gouden regel voor het reinigen van je parket want elke houtsoort en afwerking heeft ander onderhoud nodig. Dankzij onze diepgaande expertise van hout en parketvloeren, leveren wij op maat elke mogelijke parketsoort aan parketteurs en parketplaatsers met gepast advies. Kerkhofs Parket, de One-Stop-Shop voor parket én afwerking.