Menu

Blog

Wij delen graag onze kennis, lees meer.

Kerkhofs Parket is al decennia een klinkende naam binnen de sector van houtprofessionals als parketfabrikant en -groothandel. Vanuit onze vestiging in Peer (Limburg) zorgen we voor exclusieve levering aan parketplaatsers en parketteurs en staan we garant voor maatwerk én een all-in service met afwerkingsproducten. De liefde voor hout stroomt door de aderen van al vier generaties. De jarenlange ervaring en het authentiek vakmanschap vormen de hoofdpijlers binnen Kerkhofs Parket.

Meer weten? Lees er alles over in onze blogs.

Luchtbevochtigers

Wacht niet tot de winter voorbij is maar neem tijdig maatregelen.

Wij leveren niet alleen parketvloeren, ook voor alle bijpassende afwerkingsproducten kan je bij ons terecht. Op die manier zijn we een one-stop-shop voor parketplaatsers en parketteurs.

Een luchtbevochtiger voorkomt schade aan je houten vloer .

Wist je dat gedurende het jaar de luchtvochtigheid binnenshuis verandert? Parketvloeren worden bij de fabrikant teruggedroogd tot een vochtpercentage van 7-9%. Dit houtvochtpercentage is in evenwicht met een normale luchtvochtigheid van 50%-65%.

In de winter staat je verwarming voortdurend aan, waardoor de lucht uitdroogt en de luchtvochtigheid daalt, hierdoor kan je houten vloer het zwaar te verduren krijgen. Hout is een levend materiaal en reageert op veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Het vocht in de parket is niet genoeg om het tekort aan vocht in de lucht in de wintermaanden te compenseren. Het kan zelfs gebeuren dat de omgevingslucht het vocht uit het hout trekt waardoor scheurtjes of krimpnaden en kieren kunnen ontstaan. Bij aanwezigheid van vloerverwarming ontstaan deze krimpnaden nog veel sneller. Om de kwaliteit van je houten vloer te behouden is een luchtbevochtiger onmisbaar. Ook zal de levensduur van je houten vloer aanzienlijk verlengd worden

Waarom ontstaan er tijdens de winter scheuren en naden in je parket?

Helaas worden de luchtbehandelingstoestellen pas aangeboden als er scheurtjes ontstaan bij de consument. Daarom willen wij je graag herinneren, om consumenten bewust te maken luchtbevochtigers tijdig aan te kopen. Wacht niet tot het winter is om je luchtbevochtiger aan te zetten, je doet dit best al in de herfst.

Bij een relatieve luchtvochtigheid van 75% in de zomer en een temperatuur van 20 graden Celsius zal de houtvochtigheidsgraad 14,5% bedragen. In de winter, wanneer de kamers kunstmatig worden verwarmd, daalt de relatieve luchtvochtigheid tot 45% wanneer een constante kamertemperatuur van 20 graden Celsius wordt aangehouden. De houtvochtigheid bedraagt gemiddeld 8,4%.

Doorheen de verschillende seizoenen moeten er bijkomende maatregelen genomen worden om het omgevingsklimaat op peil te houden. Indien er niet voor bijkomende bevochtiging van de ruimte wordt gezorgd, droogt het hout onvermijdelijk uit.

Een luchtbevochtiger houdt de luchtvochtigheid op peil door water te verdampen. Voor optimale klimaatbeheersing in de woning adviseren wij een verdamper, luchtwassers en warmte-win systemen aan te schaffen. De luchtvochtigheid hou je best op een peil van 55% zodat je parket niet zal uitdrogen, er geen scheurtjes zullen ontstaan en de luchthygiëne wordt zo eveneens verbeterd.

Wij adviseren de volgende producten:

Luchtwasser van het merk Stylie

De luchtwasser haalt niet alleen de allergenen en het stof uit de lucht, maar bevochtigt ook de lucht, waardoor je neus niet meer zo gaat lopen, je ogen niet meer zo gaan prikken… Kortom, de luchtwasser zorgt dat je je beter gaat voelen! Daarenboven heb je dankzij de ingebouwde hygrostaat en het digitale scherm een perfecte controle over de relatieve vochtigheidsgraad in huis!

Luchtbevochtiger van het merk air&me

Deze ultrasoon bevochtiger biedt naast zijn look ook leuke extra’s. Gezien gebruiksgemak en welzijn belangrijke prioriteiten zijn van Air&Me zorgt de Hygro Smart® Technologie er voortaan voor dat uw bevochtigingsgraad optimaal is, en dit op autonome wijze. Dankzij zijn apart design en nachtlampje, zal Gota sterk aanwezig zijn, maar op een discrete manier. Air&Me, healthy air at home!

Interesse? Neem contact met ons op.

Contact
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Afrormosia

Afrormosia is afkomstig uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. Het hout heeft een prachtige goudbruine kleur, die doorheen de jaren en dankzij de invloed van het licht verandert naar bruin tot zelfs donkerbruin. Afrormosia is uitermate geschikt voor zowel een olie- als lakafwerking.

Alle houtsoorten
Afrormosia
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Afzelia

Afzelia is afkomstig uit Afrika. Deze exclusieve houtsoort heeft een relatief gelijkmatige structuur. De kleur van afzeliavarieert van warm lichtoker naar een prachtig diep bruinrode kleur. Het hout verrast ons telkens opnieuw met haar speelse kleurschakeringen. De afwerking van parketvloeren in…

Alle houtsoorten
Afzelia
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Basralocus

Deze Zuid-Amerikaanse houtsoort kenmerkt zich door de natuurlijke glans en mooie kleurschakeringen in het goud tot roest- en purperbruin. Liefhebbers van een duidelijke vlamtekening en een bruinrode gloed kiezen zonder twijfel voor parketvloer in basralocus. Dit hout is ook uitermate duurzaam en prima…

Alle houtsoorten
Basralocus
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Beuken gestoomd

Als veelvoorkomende houtsoort is beuk de perfecte keuze voor een parketvloer. Gestoomd beukenparket garandeert een frisse en verrassend eigenzinnige uitstraling. Door het hout te stomen, krijgt beuk een roze tot lichtroze kleur. Door het stomen, vermindert de werking van het beukenparket. Een gestoomd…

Alle houtsoorten
Beuken gestoomd
01 / 10

Een greep uit onze houtsoorten

Bilinga

Deze populaire houtsoort uit het tropische Midden- en West-Afrika is ook wel gekend onder de naam ‘opepe’. Wie kiest voor bilingahout, kiest voor een slijtvaste en duurzame parketvloer.Bilinga heeft een warme geel tot oranjegele kleur. Onder invloed van licht krijgt het hout een verrassende oranjerode…

Alle houtsoorten
Bilinga

kwaliteit
met oog voor
afwerking


Prijslijst